Estetica medicală


Pacienții oncologici sunt persoane normale care au nevoie de îngrijire speciale. O parte din această îngrijire se realizează prin estetica medicala.
Estetica medicala este conceputa să răspundă la două dintre marile probleme cu care se confruntă pacienții oncologici:
favicon16 căderea părului datorată tratamentului chimioterapic sau radioterapiei;
favicon16 pierderea unui sân sau a ambilor ca urmare a tratamentului chirurgical.

În cadrul Clinicii logomare pacienții primesc consiliere pentru:
favicon16 alegerea, adaptarea și îngrijirea unei peruci pentru perioada în care se manifestă căderea părului;
favicon16 alegerea și adaptarea unei proteze de sân, precum și a sutienului potrivit pentru aceasta.

Incidența cancerului atât la nivel mondial cât și în România este în creștere, la ora actuală, în special în rândul femeilor.

Unii medici consideră că deja cancerul de sân este o epidemie.
Vestea bună este dacă este depistat precoce, cancerul de sân are o rată de supraviețuire de până la 98%.

La logomare se pot achiziționa:


Costume de baie

O stare de spirit sănătoasă este la fel de importantă ca și o metodă de tratament eficientă, ceea ce ne conduce și la alte metode în plus față de terapia oncologică „obișnuita” prin care îi putem ajuta pe cei dragi să se vindece.

Datorita tratamentelor dure la care sunt supuși, pacienții oncologici trebuie să lupte nu numai cu boala lor, dar și cu numeroasele efectele adverse. Pielea uscată, erupțiile cutanate, pielea arsă sau căderea părului datorate chimioterapiei și radiațiilor, edemul limfatic, sunt doar câteva exemple.

Pentru toate aceste efecte adverse exista soluții, toate acestea grupând-se sub „umbrela” esteticii medicale.

Scopul nostru la logomare este ca pacientele care ni se adresează să se simtă mai bine, să arate mai bine și să trăiască mai bine.

estetica medicala bucuresti


Întrebări frecvente despre estetica medicală


Câteva detalii referitoare la sutiene

Câteva detalii referitoare la sutiene

Sutienele au modele și materiale diverse.
Sunt realizate din materiale de origine europeană (Elveția), bumbac sau microfibră cu dantelă.
Sunt prevăzute cu buzunare speciale pentru susținerea protezelor de silicon. Banda de sub sâni are formă anatomică și nu creează nici un fel de presiune pe stomac. Unele cupe sunt împărțite în trei secțiuni, modelează perfect sânul. Cusăturile nu sunt în contact direct cu pielea, sunt mascate în interior pentru a lăsa o senzație plăcută de confort. Bretelele sunt reglabile și căptușite cu țesut moale, confortabil. Dispozitivele de reglare sunt plate și fără nichel. Închiderea sutienului, la spate, se realizează în trei sau patru trepte de reglare. Pentru măsurile mai mari, bretelele sunt mai late și orientate către umeri. Măsurile mai mari sunt prevăzute cu întărituri la spate pentru un plus de confort și susținere.

Cine este producătorul sutienelor și al protezelor?

Cine este producătorul sutienelor și al protezelor?

Producătorul sutienelor și protezelor este firma Anita din Germania (www.anita.com), o companie cu experiență de peste 100 de ani în producerea de îmbrăcăminte elastică compresivă.

De ce este importantă?

De ce este importantă?

Datorită tratamentelor dure la care sunt supuși, pacienții oncologici trebuie să lupte nu numai cu boala lor, dar și cu numeroasele efecte adverse. Pielea uscată, erupțiile cutanate, pielea arsă, căderea parului datorate chimioterapiei și radiațiilor sau edemul limfatic, sunt doar câteva exemple. Pentru toate aceste efecte adverse există soluții, toate acestea grupând-se sub „umbrela” esteticii medicale. Scopul nostru la Domina Sana este ca pacientele care vin la noi să se simtă mai bine, să arate mai bine și să trăiască mai bine.

De unde se pot procura manșoane pentru tratamentul edemului limfatic?

De unde se pot procura manșoane pentru tratamentul edemului limfatic?

În cadrul Centrului Medical Domina Sana găsiți o gamă largă de manșoane produse de firma Anita. Acestea se aduc pe bază de comandă.

De unde se pot procura peruci?

De unde se pot procura peruci?

În cadrul Centrului Medical Domina Sana găsiți o gamă largă de peruci. Pentru informații suplimentare, modele, prețuri etc vă rugăm să vă adresați Recepției.

De unde se pot procura sutiene și proteze de sân?

De unde se pot procura sutiene și proteze de sân?

În cadrul Centrului Medical Domina Sana găsiți o gamă largă de sutiene și proteze de sân produse de firma Anita. Acestea se aduc pe bază de comandă după o măsurătoare foarte bine făcută. Măsurătoarea se face la Clinica de către fiziokinetoterapeută în cazul în care pacienta nu cunoaște măsura exactă.

Detalii despre materialul din care este confecționat manșonul

Detalii despre materialul din care este confecționat manșonul

Mâneca (manșonul) de compresie pentru ameliorarea sistemului limfatic are clasă de compresie 1.
Indicații: în cazul apariției limfedemului la nivelul superior al brațului.

Descriere: Margini acoperite cu strat de silicon pentru confort. Partea de contur a mâinii previne umflarea acesteia. Mâneca de compresie este ușor de îmbrăcat datorită țesăturii moi. Datorită structurii speciale a materialului, mâneca de compresie are efect de masaj stimulând circulația limfei. Acest lucru favorizează drenajul limfei și are un efect pozitiv în vindecarea cicatricilor si, evident, in detoxifierea zonei respective.

Detalii despre protezele externe de san

Detalii despre protezele externe de san

Protezele de sân sunt de 2 feluri:

favicon16 proteze ușoare din burete, care sunt utilizate imediat post operator și au scop estetic
favicon16 proteze din silicon, folosite după aproximativ 3 luni de la operație (după ce operația este vindecată). Sunt proteze lucrate prin tehnologie manuală, realizate dintr-un gel aerat care permite pielii să respire și nu favorizează transpirația corpului în zona respectivă. Siliconul nu este dur și astfel proteza are proprietatea de a se mula. Sunt realizate pe mărimi, potrivit greutății sânului controlateral. Protezele de sân au un rol foarte important în menținerea sănătății coloanei vertebrale prin păstrarea echilibrului și nu în ultimul rând îmbunătățirii aspectului fizic, contribuind la ridicarea moralului pacientei.